Gyeongju

IMG_1067Andong Hahoe Halk Köyü ziyareti sonrasında Güney Kore’ nin açık hava müzesi konumundaki Gyeongju şehrine geçtik. Şehirde ilk olarak Oreung bölgesinde bulunan Sungdeokjeon tapınağını ziyaret ettik. Tapınak 1429 yılında Silla Krallığı’ nın kurucusu Silla Kralı Bakhyeokgeose adına inşa edilmiş. 1592’ de yanması nedeniyle 1735’ de yeniden inşa edilmiş.

Tapınağın batı bölümünde ise kral mezarları yer alıyor. Her biri yeşil birer tepeyi andıran bu bölge Oreung Mezarları yani 5 Kral Mezarı şeklinde isimlendiriliyor.

Bir sonraki durağımız Donggung Sarayı ve Wolji Göleti idi. Donggung sarayı Silla Krallığı’ nın önemli saraylarından biri. Saray birçok binadan oluşuyor. Yapay bir gölet olan Wolji Göleti bazı kaynaklarda Anapji olarak da geçmekte. Kral Munmu tarafından 674 yılında yaptırılmış. Buradaki kısa gezimiz sonrası rotamıza devam ettik.

Bomun gölünün bulunduğu bir doğa parkına vardık. Bomun gölü çevresinde yürüyüş yapabileceğiniz yeşil parkurlar ve kiraz çiçeği ağaçları ile süslenmiş keyifli bir park. İsterseniz bot kiralayıp gölde de gezebilirsiniz.

IMG_1435Güneş yavaş yavaş batmak üzereydi. Son olarak Gyeongju Botanik Bahçesi’ ne uğradık. Değişik çiçeklerin ve bitkilerin bulunduğu, içeride kelebeklerin uçtuğu klasik botanik bahçelerinden biriydi.

Gün sonunda bizim için düzenlenen ızgara partisine katılmak üzere babamın iş arkadaşlarının şirketine giderek günü sonlandırdık 🙂

IMG_1469

Fotoğraf Galerisi

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.