Andong Hahoe Folk Village

Daegu’ daki 2. günümüzde sabah erkenden otelimizden alınıp Güney Kore’ de görülmesi gereken önemli yerlerden biri olan ve UNESCO Dünya mirasları listesinde yer alan Andong Hahoe Folk Village’ a götürüldük.

Köy Nakdong ırmağının bir kolu olan Hwachon çayı üzerinde yer alıyor. Pungsan’li Yu klanı tarafından 16. yüzyılda yapılmış, İngiltere Kraliçe’ si II. Elizabeth’ in 1999 yılında yaptığı ziyaret sonrasında köy daha da ünlü olmuş.

Köyde evler farklı büyüklükte olsa da 2 çeşit olduğu dikkati çekiyor. Çatısı samandan yapılmış olanlar fakir halkın yaşadığı evler, diğerleri de varlıklı ailelerin oturduğu evler. Hemen hemen her evin kendine ait bahçesi var. Köy turistik olarak gezilere açık olsa da bazı evlerde insanlar gerçekten yaşıyor. Evlerin bazıları boş, bazıları müze veya hediyelik eşya satan dükkanlar olarak kullanılıyor.

Köyde geleneksel Hahoe maske dansı gösterileri günümüze kadar devam ettiği için  maske yapımı da devam etmekte. Andong şehrinde yılın belli zamanlarında maske festivali de düzenleniyor. Hediyelik eşya satan dükkanlarda maskeler, ahşap üzerine işlenmiş çeşitli eşyalar bulabilirsiniz.

Biz köyü çok beğendik. Sanki dünyadan soyutlanmış, kendi içinde ayrı bir dünyaya gitmiştik. Köyün dar sokaklarında yürümek, içinde yaşayan insanları gözlemlemek ve günlük rutin yaşamlarından bir ana tanık olmak oldukça keyifliydi.

Fotoğraf Galerisi

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.